• Giskesaken – og hvordan vi får #metoo tilbake på sporet

Terningkast 5!
Det er bra at det kommer ei bok som vil sortere og klarne opp i den kakofoniske situasjonen rundt Giskes handlinger. [...] Boka er ikke noe kampskrift mellom partene, den ønsker snarere å være et forsvar for den virkelige meningen med #metoo.

- Jon Rognlien, Dagbladet


Boka er definitivt verdt å lese for alle som har interesse for saken.

Berit Aalborg, Vårt Land


Høsten 2017 reiste kvinner over hele verden seg i protest mot seksuelt maktmisbruk. I Norge ble #metoo snart omtalt som «en kulturrevolusjon» og «det største som har skjedd siden kvinner fikk stemmerett». Det tok imidlertid ikke lang tid før den samfunnsomfattende #metoo-kampanjen havnet i skyggen av én sak: Konflikten rundt Arbeiderpartiets daværende nestleder Trond Giske.

Da Giske-saken sprakk, sto Arbeiderpartiet midt i oppvasken etter høstens katastrofevalg. Anklagene mot Giske ble umiddelbart tolket som et uttrykk for maktkamp i partiet. Men hva handlet maktkampen egentlig om? Ble Giske utsatt for et skittent spill fra sine politiske motstandere, eller viste saken det motsatte – at Giske var så mektig at det var utrygt å si fra om hans oppførsel?

Denne boken analyserer pressedekningen av Giske-saken, rydder opp i de opphetede debattene og peker ut en ny retning for #metoo.

Boka er også tilgjengelig som e-bok!Giskesaken – og hvordan vi får #metoo tilbake på sporet

  • Kr 349,00
  • Kr 199,00


Flere bøker av samme forfatter

Det jeg skulle sagt. Håndbok mot seksuell trakassering

Det jeg skulle sagt. Håndbok mot seksuell trakassering

Kr 199,00 Kr 349,00 Eks. mva: Kr 199,00